22 Temmuz 2013 Pazartesi

SQL Server Tablo Değişikliği Hatası

      Merhabalar, SQL Server kullanan herkes bu hata ile mutlaka karşılaşmıştır.
Saving changes is not permitted. The changes you have made require the following tables to be dropped and re-created. You have either made changes to a table that can't be re-created or enabled the option Prevent saving changes that require the table to be re-created.

      Bu hatayı almamızın nedenleri ise şunlardır:
*  Primary key ekleme/değiştirme
*  Foreign key ekleme/değiştirme
*  Yeni bir kolon ekleme
*  Varolan bir kolonu silme
*  Kolon özelliklerini değiştirme

      Yapmamız gereken işlem çok basit. Öncelikle Tools sekmesinden Options menüsüne giriyoruz. Karşımıza şu şekilde bir pencere gelecek.


      Yan kısımdan Designer kısmından Table and Database Designer seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra ise resimde de işaretleyerek belirttiğim kısımdaki tick işaretini kaldırıyoruz. Hepsi bu kadar, herkse iyi çalışmalar...


1 yorum:

  1. Oakland Capitals'a Hoş Geldiniz, Çalışkan insanlara,% 3'lük bir faiz oranıyla bireysel kuruluşlar için ihtiyaç duydukları fonları hızlı bir şekilde almaları için finansal destek sunuyoruz. Esnek kredi limitimiz var, Milyonlarca kişi tarafından güvence altına alın, Dakikalar içinde uygulayın. Bizim Özelliklerimiz; Hızlı Uygulama, Anında Karar, Hızlı Fonlama, Özel Destek.

    İletişim Ofisi: oakland.formal@hotmail.com

    YanıtlaSil

SQL Server - Satırları Birleştirme

Merhaba,  Bu yazımda sql server'da birden çok satırı birleştirip tek satır yapmayı anlatacağım. Senaryomuz şu şekilde olsun mesela; bir...